ИЗМАМАТА „МАЯ МАНОЛОВА“. 15 тежки въпроса, по които мълчи

Споделянето помага

Няколко теми, по които иначе свръхкомуникативната Мая Манолова, „спасителката на София от Кюстендил“, старателно мълчи.

1. Как ще обясни, че в народния фолклор е по-известна като „Сестра Галева“? Каква е истината за отношенията й с криминалните босове от Дупница, вярно ли е, че по време на мандата на Сергей Станишев е била персоналният депутат на избягалите зад граница местни феодали?

2. Вярно ли е, че заедно с настоящия кмет на Кюстендил Петър Паунов е осъществявала юридическата защита на крупен олигарх с интереси в енергийния бизнес? Вярно ли е, че в момента именно той финансира луксозната й предизборна кампания, защото му е обещала да му подари столичната „Топлофикация“?

3. Съжалява ли, че през 2006 г. внесе в Народното събрание поправката „Ванко 1“, реабилитираща сводничеството и склоняването към проституция? Как ще коментира, че именно заради нейната поправка рапърът Ванко 1 излезе на свобода още на третата година от 12-годишната си присъда?

4. Какво е принципното й отношение към сводничеството и проституцията – в сексуален и морален план?

5. Защо, по нейни лични признания, през 2013 г. предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС? Има ли контакти и на какво ниво с лидери на Движението за права и свободи? Кога е била последната й среща с Ахмед Доган и по какъв повод?

6. Още ли смята, че протестиращите срещу кабинета Орешарски са били „платени“ – както твърди в свое интервю от 2013 г.?

7. Съжалява ли, че през ранното лято на 2013 г. инсинуира аферата „Костинброд“, подавайки очевидно фалшив сигнал в прокуратурата? Съзнава ли, че с това свое действие предреши и фактически подмени резултата от парламентарния вот през същата година, поднасяйки властта на коалицията БСП – ДПС?

8. Наистина ли няма за какво да бъде благодарна на Бойко Борисов, който й помогна да се излекува в чужбина, а след това съдейства за назначението й като омбудсман, въпреки че бяха от различни политически сили?

9. Ако, както тя твърди, в България властва диктатура, а държавните институции са пълни с послушни хора, защо нейната дъщеря и зет й заемат постовете на главни експерти в социалното и земеделското министерства?

10. Как дъщеря й Ралица си купи луксозен офис насред София на 21 години, а после бързо стана милионерка в имоти – както доказаха серия разследвания на агенция ПИК и справки в имотния регистър? Нека сподели рецептата с обикновените българи. Ралица все пак е държавен служител с регламентирана заплата, която не предполага подобен битов разкош…

11. Защо излъга, че всяка стотинка от кампанията й ще бъде отчетена в специален сайт? Към този момент и към тази дата нито има отчет, нито сайт…

12. Защо излъга, че не ползва билбордове и плакати в кампанията си, при положение че кръстовищата на града са опасани с нейния лик?

13. Какво е отношението й към лъжата и смята ли с лъжи да управлява българската столица?

14. Ще напусне ли градоначалническото място в София в името на по-сладка служебна перспектива, както направи с омбудсманството? Смята ли, че кметуването е кауза, или просто го използва за трамплин в кариерата?

15. Какво мисли за опортюнизма в политиката? Каква точно е идейната й закваска, какво социално-политическо верую изповядва, ако изобщо има такова?

Време е г-жа Манолова да даде някакви смислени отговори, макар отговорите при нея често да се изчерпват с междуметията „ааа“, „ъъъ“ или „ооо“…

Източник: ПИК

pik.bg

Споделянето помага