Каратанчев и СИЛА: Младите са демотивирани, целта ни е да ги привлечем в управлението

Споделянето помага

Бяхме пред Би ти ви на протест, защото тенденциозно не сме отразявани никъде, дори при желанието да си заплатим за участие. Беше ни отговорено, че заради социологическо проучване, което те си правят измежду 800 души, нас ни няма и следователно налагат пълно медийно затъмнение. При това сами проучихме, че това са твърди и постоянни 800 души. А само ние на протеста бяхме 100 човека, но никой не ни пита.

Това заяви в предаването Делници по телевизия Евроком кандидатът за кмет на столицата Радослав Каратанчев.

Основен акцент на поредното му участие този път бяха младите хора и тяхното отсъствие от политическия и обществен дебат. Младите хора са занемарени, всички говорят за тях, търсят кой да им работи, но на практика се получава обратното. Така Каратанчев отговори на въпроса на водещия към кого ще насочи своето внимание и усилия ако стане кмет на София.

В политиката и в управлението на местната власт липсват млади кадри, категоричен бе и лидерът на сдружение СИЛА Борислав Райчев, който присъстваше в студиото заедно с Каратанчев. Ако погледнете парламента, ще видите, че преобладават хора над 50 години и техни роднини по потекло, които „наследяват трона“. В местната власт е същото – върви по наследство, макар че прави добро впечатление – Столична община е едно изключение, там има и млади хора.

Нашата цел е да предизвикаме именно младите хора да дадат всичко от себе си и да направят своя избор в управлението, подчерта Райчев.

Думата е проста и се казва РЕД. Но е с огромно съдържание, трябва да се тръгне отнякъде, настоя Каратанчев. И припомни, че пред протестиращите от СИЛА Мая Манолова е обещала да се подложи на детектор на лъжата.

За пореден път той прикани всички кандидати да го направят и то пред публика, за да се види имат ли участие в корупционни схеми и дали са податливи на корупция . Както за минали периоди, така и в бъдеще.

Само с пряка демокрация и местни референдуми могат да се пресекат корупционните схеми и това може да се случи не след месеци, а само след няколко седмици, категоричен бе кандидатът за кмет.

Споделянето помага