Каратанчев: Получихме откази от останалите кандидати за детектора на лъжата. Щабът на Манолова работел „никога повече да не ме среща“

Споделянето помага

В момента формата на управление на СОС е супер тайна, със задкулисни политически пазарлъци и уреждане на поръчки и проекти с пари под масата. Моята платформа се различава от останалите точно по това – че предлага модел на окастряне на корупционните практики и възможностите за изтичане на пари. Това заяви по телевизия „Европа“ кандидатът за кмет на София Радослав Каратанчев. 

Като гаранция за това той посочи въвеждането на перманентни проверки на детектора на лъжата и атестации на служителите в общината, които се правят по цял свят. Пак в тая тая връзка той припомни, че е поканил да се явят на детектора всички кандидати за кмет, но в щаба му са получени масови откази.

Дори от кръга на Мая Манолова, която публично се съгласи да се подложи на този тест при една пряка среща пред НДК с Каратанчев, сега са отговорили „за нас работата е никога вече да не се срещнете с нея“. Това са откази на хора, в чийто щабове явно много добре знаят, че седнат ли на една такава проверка, полиграфът ще гръмне, коментира той.

Инерцията обаче кара хората да гласуват за някои от тези представители на статуквото, докато младите го разбират и не искат да се явят пред урните. Тук виждам и своята роля – да се опитам да ги мотивирам, защото ако това се случи масово, резултатът ще е катастрофален за тези партии и кандидати. И Манолова и Фандъкова ще бъдат пометени. 

Каратанчев разви идеята си за пряката демокрация, залегнала в програмата му като нейн основен приоритет. И подчерта отново, че в нея активен участник са хората отдолу, с които кметът заедно взима решенията. Не е достатъчно да се криеш зад публични обсъждания, каквито се правят в момента или да имаш сайт, на който да публикуваш информацията – това не те спасява от корупционни схеми, ако хората не са преки участници при вземането на решения, каза той.

Нито БСП, нито Мая Манолова или който и да е друг представител на статуквото, не може да е алтернатива на сегашното управление и да предложи друг модел. Алтернативата са младите, които аз представлявам.

Движение СИЛА с председател Борислав Райчев е доста млада формация, но и доста активна в социалния живот, в момента узрява политически да стане и политическа партия. Това е действително истинската промяна, която предстои. Досегашният модел е изчерпан и не може да предложи нищо смислено, само тъпче на едно място, обобщи кандидатът за кмет и отново прикани младите хора да изберат бюлетина номер 83. 

Споделянето помага