Кметски дебати се случват пред БТВ, но защо не и в ефир?! СНИМКИ

Споделянето помага

Какво се случи в понеделник и защо медиите отново не го отразиха и оставиха всичко да отекне и все едно нио не се е случило? В понеделник от 17:45 бе проведен протест пред БТВ медиа груп, заради цензурата, която налагат постоянно.

Датата бе определена седмица по-рано. Протестът беше организиран от Радослав Каратанчев и градско движение Сила, заради множеството им неуспешни опити да се свържат с екипа на БТВ и да изкажат своите гледни точки. Те са силно възмутени, че националната медиа не мери с еднакъв аршин и дава повече преимущества на определени кандидати, като постоянно ги допуска в ефир.

Случайно съвпадение бе, че точно в този час, друг кандидат за кметския пост в София бе пред медиата, защото е имал участие и не кой и да е, а кандидатът който гледаме по всички медии в последно време – Мая Манолова.

Радослав Каратанчев и Мая Манолова водеха спор пред медиата в продължение на 15 – 20 минути относно управлението на град София, състоянието на Националния дворец на културата, извършените ремонтни дейности в различните части на града.

Изкоментираха и видимата нужда от промяна и нови действия. Това обаче не беше интересно на BTV.

Протестът се пренасочи към вътрешността на сградата, където бе повикан и директорът на БТВ, който трябваше да обясни защо се налага такава цензура и то за определени кандидати, докато други са постоянно на дневен ред във всяко едно предаване.

Директорът от своя страна обясни, че идеята е в техните предавания да участват само интересните кандидати, които пък се базират единствено на социологически проучвания, което според него е точна наука и не може да бъде оспорено. Макар тези социологически проучвания да се измерват едва между 800 човека от столицата, при наличието на три милиона население.

И как кандидатите да влязат в тези „социологически проучвания“ като не получават шанс публично да обявят своята програма, да изразят своите идеи и ценности?

Споделянето помага